Welkom

Welkom op de blog van Indira. Hier vertel ik regelmatig wat mij bezighoudt in de danswereld. Ik heb mijn eigen dansschool ID Dance, geef regelmatig workshops, doceer dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en coördineer de Dansplus-klas bij de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. Daarnaast ben ik al jaren gelukkig getrouwd en moeder van drie bloedjes van kinderen.

woensdag 1 februari 2012

ID Dance Day 2012


08.10 uur, de telefoon gaat, de stagiaires staan al voor de deur. Mmm kennelijk toch de verkeerde tijd doorgegeven. Snel haasten wij ons naar de zaal voor alweer de 6e! ID Dance Day.

Vrolijke muziek en ballonnen
Kort na de show, meteen na een vakantie dus even aanpakken op het laatste moment maar… met alle docenten en fijne hulptroepen. De ochtend is koud en nat en komt wat langzaam op gang, de eerste 2 uur worden samengevoegd en de jongste dansers komen heel voorzichtig uit hum schulp. Ouders worden rustig waken met een kopje koffie en vrolijke muziek en de ballonnen maken een hoop herrie door de harde wind buiten.

Live zang
Gelukkig heeft het slechte weer niet op iedereen zijn weerslag en loopt het vanaf 10 uur lekker door. Alle workshops zijn gevuld, dansers en danseressen gaan los op dubstep bij hiphop, piano bij klassiek, K3 en Taio Cruz bij Funky, heavy beats bij Breakdance, warme klanken bij Zumba en… live zang bij musical!



Heerlijk nagenieten
Nieuwe gasten zijn verrast en tevreden, eigen volk danst alle uren vol.
Om 12.00 uur komt Monica van VAN ESSEN videoproducties met de show DVD, dus loopt de hal lekker vol. Samen nog even wat heerlijk nagenieten blijft geweldig natuurlijk. De maatschappelijke stagiaires ruimen, lopen, poetsen, vegen en swingen er op los! Ze assisteren met de lessen maar zorgen ook voor wat drinken en lekkers voor de dansende groepen.

Suraya en Luuk winnen
Leuke optredens, gevulde workshops, enthousiaste dansers en tevreden ouders wat wil je nog meer. De battle gaat deze keer maar tussen 4 groepen. Helaas mogen de oudere crew leden niet meedoen maar verzorgen zij wel een leuk gastoptreden! Suraya en Luuk winnen de battle, nauw gevolgd door drie meiden (Milica, Zoe en Tess) en Jill en haar B-boys. Anouar die heel dapper alleen ging; werd derde.

Klassiek ging los
Maar het hoogtepunt van de dag was uiteraard de sfeer; onze Bboys/girlz die heel serieus meededen met modern, stonden even later ‘Diep in de zee” te zingen bij Musicalles. De klassieke meiden gingen helemaal los op de beats bij hiphop en de meeste verlegen dansers stonden bij breakdance op hun hoofd! Tel daarbij op dat al onze docenten op hun vrije zaterdag al hun enthousiasme gaven! Dan kan het niet anders dan WEER een succesvolle ID Dance Day geweest zijn! Tot volgend jaar… en bedankt voor de leuke dag!

Kijk voor foto's van de ID Dance Day op www.facebook.com/iddancenijmegen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten