Welkom

Welkom op de blog van Indira. Hier vertel ik regelmatig wat mij bezighoudt in de danswereld. Ik heb mijn eigen dansschool ID Dance, geef regelmatig workshops, doceer dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en coördineer de Dansplus-klas bij de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. Daarnaast ben ik al jaren gelukkig getrouwd en moeder van drie bloedjes van kinderen.

donderdag 1 december 2011

Voorstellingskoorts

Toen we in maart 2010 aan tafel zaten, leek het allemaal zo geweldig; een show met kerst! De sfeer, de kleuren, de warmte. Toch weer een vurige wens die uitkwam. Eens van gemis, geniet maken!

In het begin van dit lesjaar is iedereen nog enthousiast, wij op volle gang en alles liep voorspoedig. We startten met centimeters knippen op 23 weken. Een paar weken terug, knipte een van de kleine kids het nummer 9 eraf. Nu nog 3 weken te gaan! Wat gaat het hard.

Kaartverkoop is gestart
De gevreesde kaartverkoop is gestart, weken van tevoren werden de kaarten gescheurd en op volgorde gelegd, dagen van tevoren werd de eerste avond strak door Adrienne in elkaar gezet . Voorspoedig verliep de vrijdag, geweldig de zaterdag ondanks de hectiek van mensen die geen tijd hadden en/of het vergeten waren. Maar een weekend om trots op te zijn met een geweldige startsein van het verkoop voor kaartjes. Wie in de wereld heeft nu 14 lieve vriendinnen die uit pure liefde (of een altijd onvervulde droom om kaartjes te verkopenJ) ruim 7 uur bikkelen en iedereen rustig zijn keuze te laten maken. Nu aan ons te taak om het wachten waard te maken!

En daar begint mijn hartje wel wat onrustiger van te kloppen! De week voor de herfstvakantie was kostuumpas week. Ruim 400 kostuums waarvan een klein deel nog in de maak is, zoveel verschillende kinderen met verschillende wensen en lijven.

Invasie
De eerste doorloop is geweest. Zwetend werd ik de nachten daarvoor wakker; zou het allemaal wel passen, komen er voldoende begeleiders, lopen de overgangen wel, ziet iedereen het nog zitten? Bij binnenkomst van de dansschool lijkt alles paraat voor de grote invasie kids, wij lijken er klaar voor. Maar als de eerste massa zich aandient, staan we met zijn allen toch even te kijken. Een huilende danseres, een te late begeleider, een mama die toch mee de zaal in gaat, een papa die geen idee heeft wat zijn dochter komt doen en een moeder met kaartjes voor de verkeerde show… komt ze nu achter.

Mega jurk
Maar na 10 minuten hebben we het door en heeft iedereen zijn plekje gevonden. De dansers worden omgekleed, we hebben een gezamenlijke wup (nog maar met de helft!) en de begintune van de show start.
Wendy in haar mega jurk is een plaatje en al snel is iedereen stil. We dansen en spelen de hele show aan een stuk door en zetten slechts een enkele keer de cd stop voor een spannend moment voor een jonge danseres of een verandering van opkomst.

NOG 3 weken…we hebben er zin in. Wat een energie, wat een werklust, wat een familie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten