Welkom

Welkom op de blog van Indira. Hier vertel ik regelmatig wat mij bezighoudt in de danswereld. Ik heb mijn eigen dansschool ID Dance, geef regelmatig workshops, doceer dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, coördineer de Dansplus-klas bij de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen en ben examinator dans bij het ROC Leijgraaf. Daarnaast ben ik al jaren gelukkig getrouwd en moeder van drie bloedjes van kinderen.

donderdag 23 december 2010

Kerst… mis

Een tijdje geleden las ik een indrukwekkend artikel in de krant over een 27-jarige jongen, vol in het leven… met kanker in zijn lijf. Hij had de ziekte al bijna twee keer volledig overwonnen maar nu bleek dat de k…ziekte hem toch in zijn greep had. Het was een heftig artikel. Natuurlijk omdat het uit het leven gegrepen is, wij niet snappen dat er nog steeds geen medicijn voor deze ziekte is, maar vooral omdat het zo herkenbaar is.

Remco
Vier jaar geleden zaten wij met mijn moeder en mijn twee zusjes aan het bed van mijn lieve zwager. Remco had al 7 jaar een hersentumor en leek over een oneindige kracht te bezitten om dieptepunt na dieptepunt vol goede moed te overwinnen. Helaas greep de ziekte begin november zijn kans, Remco raakte begin december in coma en stierf op 16 december 2006.

Eerder dan verwacht
Wij zijn de gelukkige gezinsleden die hem thuis hebben kunnen en mogen verzorgen, zoals wij dat twee jaar daarvoor, helaas, ook voor papa hebben kunnen doen. Volgens de natuurlijke kalender hoort het verliezen van je vader bij het leven. In de meest gezonde gevallen gaan je ouders voordat wij zelf gaan. “Helaas” was mijn leven altijd zo lekker onbezorgd dat ik geen seconde aan de mogelijkheid dacht dat er een kans was dat dit eerder zou gebeuren dan verwacht.

Biertje
Het verliezen van je zwager is onbegrijpelijk, laat staan wat het verliezen van je partner, vriend of man betekent. Mijn sterke en lieve zus doet het geweldig. Ik weet dan ook zeker, zonder daar een geloofsplaatje aan vast te plakken, dat er twee stralende sterren lachend naar beneden kijken als ze nog eens een biertje pakt (of vasthoudt voor een ander
J).

Saamhorigheid
Wat heeft dit nu met kerst te maken? Precies; helemaal niets! En dat is nu precies het gevoel dat kerst oproept bij mij. Wat is kerst als je niet meer compleet bent. Kerst is samen zijn met je gezin, familie en vrienden. Er hoort een gevoel van saamhorigheid bij die moeilijk op te roepen is met een gemis. Dit zegt natuurlijk niet dat er geen gevoel is, zeker wel. Wat wij vooral geleerd hebben is genieten, van elke dag, elk uur en elk moment. Ik had het geluk van de week 7 kerstshows te hebben. Elk met nieuwe talentvolle en lieve dansers, trotse ouders, geweldige vriendinnen die weer voor me klaarstonden en manlief die het thuis weer in juiste banen leidde. En geloof mij; dat is echt genieten. Vele mailtjes bedanken ons voor een heerlijke start van de kerstvakantie. En dat is een gevoel; trots, warmte, liefde en genieten.

Dus dat is wat we gaan doen. Voor ons is kerst ook missen, maar met een genietend en heel warm gevoel.

Geniet! Nu, morgen en heel 2011,

Indira

1 opmerking: