Welkom

Welkom op de blog van Indira. Hier vertel ik regelmatig wat mij bezighoudt in de danswereld. Ik heb mijn eigen dansschool ID Dance, geef regelmatig workshops, doceer dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en coördineer de Dansplus-klas bij de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. Daarnaast ben ik al jaren gelukkig getrouwd en moeder van drie bloedjes van kinderen.

zaterdag 21 augustus 2010

Docentendans 2010

Vorig jaar vierden we ons 10 jarig bestaan, dus maakten wij met 6 docenten een dansstuk. Leuk om eens onze creatieve brein te vermalen in een compleet van alle dansstijlen voorzien stuk. Wat bleek; zet meerdere docenten in een ruimte en het aanpassingsvermogen is ver te zoeken.

Want wat zijn over het algemeen genomen de meest voorkomende karaktereigenschappen van een dans docent? Enthousiast, geduldig, consequent, fysiek redelijk in orde, een sterkte drang tot uitleggen maar vooral… laten zien wat er nu zo leuk is aan het vak Dans!

We leerden van deze ervaring, dus bij deze tweede versie stelden we een van onze docenten aan tot Hoofd Eindproductie. So far, so good! Het blijft natuurlijk in een vakantie even plannen en aanpassen maar met de druk van een optreden in de eerste week van september, zijn we redelijk flexibel.

We starten vol goede moed, een funky dance stuk is redelijk vlot aangeleerd en het begin is er! Maar dan hebben we een primeur. Juf Laura is inmiddels lid van onze fijne club en zij leert ons graag een van haar specialismen; SALSA. Nu zou je denken dat al die lossen heupjes bij elkaar best een mooi geheel zijn, maar niets is minder waar.

Terwijl Laura als een volleerde danseres aan en in de armen van een van onze B-boys zweeft, doe ik verwoede pogingen haar bij te houden en niet op de voet van mijn partners (voor de gelegenheid vriendin Peet) te gaan staan. En het lijkt te lukken, een leuke combi zit erin en de muziek maakt ons allen vrolijk. Stralend loop ik dan ook de dansvloer af om van een van mijn (lieve maar altijd kritische) zussen vast een compliment voor mijn harde werk te vangen… ‘”Ik vind het maar saai”, “je hupst zo”, “kun jij je bovenlijf niet stilhouden”... de sfeer is gezet… ik begin morgen weer opnieuw…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten