Welkom

Welkom op de blog van Indira. Hier vertel ik regelmatig wat mij bezighoudt in de danswereld. Ik heb mijn eigen dansschool ID Dance, geef regelmatig workshops, doceer dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en coördineer de Dansplus-klas bij de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. Daarnaast ben ik al jaren gelukkig getrouwd en moeder van drie bloedjes van kinderen.

zondag 17 juli 2011

Kinderdansweek ID Dance 2011


Blog door Lena en Alyssa

Dinsdag 12 juli 2011

Hallo allemaal!

De zomervakantie is weer begonnen en ID Dance heeft bedacht om voor alle kinderen die van dansen houden een dansweek te organiseren. Wij, Lena en Alyssa, doen ook mee en Carmen en Laura (onze dansjuffen deze week) hebben ons gevraagd om een blog bij te houden van wat we allemaal doen tijdens de dansweek. En natuurlijk wilden wij dat met alle plezier doen!

Reis om de wereld
Vandaag was de eerste dansdag, we maakte kennis met al de 25 jongens en meisjes die meededen en kregen uitleg over wat we dansweek gingen doen. Onze dansjuffen Carmen en Laura vertelde dat we aan het einde van de week een voorstelling aan onze ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, neven en nichten, buurjongens of buurmeisjes, enz. gingen laten zien. Het thema was ‘‘Een reis om de wereld’’, we zouden allemaal verschillende dansen uit verschillende werelddelen en landen krijgen.

Waterballonnen
De groep werd gesplitst tussen jong en oud en we begonnen met het leren van de eerste dansen; de jongere groep kreeg ‘Egypte en China’ en de oudere groep kreeg ‘Afrika en Bollywood’. Aan het einde van de dag zouden alle dansen aan elkaar geshowd worden.
Tussen de dansen door maakten we het decor, tekeningen en vlagen van allemaal verschillende landen. Ook gingen we naar een speeltuin om te lunchen en deden we een spel met water ballonnen, waar bij we lekker nat werden 
J!

Dansweek lied
We leerden het ID Dance dansweek lied. En dit lied zouden we dan elke dag zingen. Carmen begeleidde ons goed met de gitaar.  Ook leerde we de einddans van de voorstelling die we vrijdag gingen doen. Toen was de dag alweer voorbij en waren we allemaal heel moe. We werden allemaal opgehaald en gingen naar huis, om elkaar de volgende dag weer te zienJ! Het was volgens ons een geslaagde dag!

Veel dans groetjes van Alyssa & Lena



Woensdag 13 juli 2011

Hallo allemaal !

Het is alweer dag 2 van de ID Dance dansweek. Vandaag hebben we weer veel leuke dingen gedaan. We begonnen de dag met het ID Dance lied. Daarna kregen we een (goede) warming-up van Carmen. Toen begonnen de kleinere kinderen met Egypte en de grotere kinderen met India. Daarna gingen we gezellig met z’n allen lunchen. Na de lunch gingen de kleinere kinderen verder met China en de grotere kinderen met Afrika. We hebben na deze lange dag alle dansen afgemaakt!

Enkelbandjes maken
Na het dansen gingen we een spel doen. Er waren 4 groepen ; groen, blauw, geel en rood. Er waren 4 opdrachten en bij elke opdracht zat een aanwijzing voor elke groep. Met die aanwijzingen moest je de schat zoeken. En dat is ons gelukt! We kregen allemaal een lekkere lolly. Toen we die op hadden werden de kleinere kinderen opgesplitst en zijn er nog 2 dansen gemaakt. Tegelijkertijd waren de grotere kinderen mooie arm- en enkelbandjes aan het maken voor hun Bollywood dans.

Toen was de dag al bijna voorbij! We lieten alles zien wat we die dag geleerd hadden. Als laatste kregen leerde Laura ons een deel van de begindans. En daarna kwamen alle ouders ons weer ophalen en gingen we allemaal naar huis.

Het was een leuke dag met veel knutsel werkjes, dansen gezelligheid!

Groetjes Alyssa en Lena.



Donderdag 14 juli 2011

Hallo allemaal!

Het was alweer de één-na-laatste dansdag van de ID Dance dansweek. Het is alweer bijna afgelopen… Maar vrijdag hadden we nog een eind voorstelling, waar nog het een en ander voor gedaan moest worden.

Uitrusten van het dansen
We begonnen met een warming-up van Laura. Toen we lekker warm waren en klaar om te dansen, gingen we naar onze groepen toe en oefende de dansen die we woensdag hadden afgemaakt. Alles liep goed en op nog een paar kleine verbeteringen na waren we helemaal klaar voor de voorstelling. We kregen een pauze en konden eventjes uitrusten van al dat gedans. Daarna gingen we verder met de andere dansen; de kleinere groep was de dag daarvoor, woensdag, gesplitst tussen de oudere en de allerjongste kinderen.

Stoere dans
De jongere kinderen kregen van Carmen een dans met lollies aan geleerd op het liedje ‘‘lollipop’’ van Mika en de oudere kregen een dans met het thema ‘‘Zuid-Amerika’’, en dansten met zelf gemaakte samba’s. De alleroudste kinderen kregen een moeilijke hiphop dans van Nash, een andere dansleraar van ID Dance, het was een stoere en snelle dans die nog niet iedereen meteen onder de knie had. Deze dans had het thema ‘‘Noord-Amerika’’. Hierna volgde weer een pauze, die meer dan nodig was voor de ‘hiphoppers’!

Voorstelling
Na de pauze werden de andere twee dansen nog geoefend. En later nog de begin en einddans. Er werd nog volop geknutseld en de film ‘High School Musical’ werd gekeken. Na de film werd het ID Dance dansweek lied nog een keer geoefend. En lieten we aan elkaar alle dansen zie in de volgorde van de voorstelling!

Wij denken dat het een super leuke, maar ook zeker wel vermoeiende dag was.

Groetjes Alyssa & Lena


Vrijdag 15 juli 2011

Hallo allemaal,

Het was (helaas) alweer de laatste dag van de ID Dance dansweek! We hebben hard gewerkt aan de eindshow van vandaag. We deden de dansen allemaal nog een keer.

Generale repetitie
En hebben allemaal heel hard aan het decor gewerkt. Tussen de dansen door hebben we de mooie vlaggen geschilderd en opgehangen. We hebben met de lunch gezellig buiten met elkaar gegeten. Soms hadden sommige meiden wat last van de wespen, maar het was wel lekker in het zonnetje. Toen was het tijd voor de generale repetitie! Alle puntjes op de i zetten en toen was het show time!

Alle ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes waren er. De show begon! Het verliep allemaal heel goed. Na de show was het tijd om te gaan en de dansschool liep leeg.

Het was een hele leuk week. Hopelijk volgend jaar weer!

Groetjes Lena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten